Lankoja lakeudelta

Lankava-kudonta-kangaspuut

Tarina alkaa

Lankava sijaitsee Kauhavalla, laajojen lakeuksien keskellä, korkealla kaartuvan taivaan alla. Lyyli Karppinen ja kolme muuta voimanaista perustivat yrityksensä tänne vuonna 1925. Kauhavan Kangas-Aitta sai kangaspuut kolisemaan lähiseudun naisten kutoessa. Kauniit ja laadukkaat kankaat toimitettiin täältä mm. Stockmannille. Nyt yritys on nimeltään Lankava ja Lyylin tyyli elää meillä vahvana.

Aina keränverran edellä

Tämän päivän Lankava on värikäs ja innostava käsityöihmisen aarreaitta, joka uudistuu, ideoi ja inspiroi. Lankava yrityksemme nimenä kuvaa sitä lankavaa runsautta, jonka keskellä saamme työskennellä: erilaisten kerien, vyyhtien ja kartioiden valikoimaa sekä materiaalien määrää puuvillasta ja pellavasta mohairiin, alpakkaan ja perinteiseen lampaanvillaan. Lankakerät ohjeineen ja tarvikkeineen kierivät meiltä maailmalle, eri puolille Suomea. Ja yhä useammin myös edemmäs!

Tule käymään!

Lankakerät myymälän hyllyissä ja esilläolevat mallityöt kutsuvat sinut katsomaan, tutkimaan ja ihastumaan, innostumaan ja toteuttamaan luovat ideasi. Lankavan lyylit toivottavat sinut tervetulleeksi! Syksyisin järjestettävien Seinäjoen Käsityömessujen aikaan meillä käy oikein vilske - moni onkin tutustunut Lankavaan juuri silloin. Tapaamme myös monilla muilla käsityömessuilla vuoden aikana.

Lankavan Eko-tuotteet kierrätyspuuvillaa

Onnistumisen iloa

Lankavan tuotteita löydät myös jälleenmyyjiltämme. Löydä lähin jälleenmyyjäsi ja riennä tutustumaan valikoimaan. Ehkäpä mukaasi kierähtää pussillinen iloisia onnistumisen hetkiä! Moni lankakerä löytää tiensä onnellisiin käsityötuokioihin postimyynnin ja verkkokauppamme kautta. Lankavan suosittu osoite ja vaivattomin tapa tilata on www.lankava.fi. 

Sato on valmis!

Tuotekuvastomme, värikäs ilopilleri, ilmestyy syksyisin sadonkorjuun aikaan. Tuotevalikoiman lisäksi kuvasto sisältää aina useita uusia käsityömalleja. Kun illat pimenevät, marjat on mehustettu, hillottu ja pakastettu, on aika taas käydä puikkoihin, koukkuihin ja kangaspuihin - Lankavan Lyylin tapaan.

Copyright © - Lankava