Om oss - Lankava Oy

LANKAVA LEVERERAR FÄRGGLADA GARN FRÅN ÖSTERBOTTEN

Garnglädje sedan 1925

Lankava ligger i Kauhava, i mitten av Österbottens vida slätter. Lyyli Karppinen tillsammans med tre andra modiga kvinnor startade sitt företag här år 1925. Företaget, som då hette Kauhavan Kangas-Aitta, fick vävstolarna att sjunga när kvinnorna i trakten vävde. Vackra tyger av hög kvalitet och utsökta mönster levererades härifrån till bland annat det finska varuhuset Stockmann. Idag heter företaget Lankava och det är Lyylis släktingar som driver det, givetvis i Lyylis stil!

En värld av inspiration, färg och material

Lankava är en färgrik och spännande värld av garn som ständigt förnyas och ger inspiration till alla handarbetsvänner. Lankava (garnfull, garnslig) är som namnet antyder en plats med överflöd av färg och garn som vi får arbeta i centrum av. Här finns mängder av olika nystan, härvor och koner, samt garnsorter från bomull och lin till mohair, alpacka och traditionell fårull. Vi säljer garn producerade under våra egna varumärken och importerar också en del. Garnen, våra mönster och tillbehör skickas från oss till olika delar av Finland och i allt högre grad också till andra länder! 

Väg till lyckliga stunder

Garnen i våra hyllor och de modellarbeten som finns framme i vår butik utmanar dig att förverkliga dina kreativa idéer. Vårt breda sortiment innehåller det mesta man kan drömma om när det gäller stickning, virkning, vävning mm. Det är en av anledningarna till att Lankava är ett välkänt företag inom garnbranschen i Finland och också ett populärt besöksmål för handarbetsintresserade. Du är hjärtligt välkommen! Lankavas produkter hittar du också hos våra återförsäljare. Hitta din lokala garnhandel, och skynda dig att utforska sortimentet. Kanske får du med dig en påse full av glada stunder och glädje av att lyckas!

Många garnnystan hittar sin väg till lyckliga handarbetare via postorder och nätbutiken. Lankavas hemsida - och det enklaste sättet att beställa - är www.lankava.fi. Kom och se vad vi har att erbjuda och bli inspirerad! Vi skickar alla beställningar pålitligt och snabbt.

Copyright © - Lankava